Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που έχουν σχεδιαστεί από τον σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» πραγματοποιήθηκε μια σειρά επισκέψεων των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας. Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από Τρίτη 9/2/2016 έως και Παρασκευή 12/2/2016 και συμμετείχαν σε αυτές πάνω από 400 μαθητές 11 σχολείων .
Στο Τμήμα Ιατρικής υποδέχτηκαν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ο κ. Ιωάννης Στεφανίδης, Καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας, Πρόεδρος του Τμήματος, η κ. Α. Κοντογιάννη, Προϊσταμένη της Γραμματείας του Τμήματος και η κ. Α. Βλάχου, Διοικητική Υπάλληλος του Τμήματος.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων το Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», το Εργαστήριο Κλινικών Δεξιοτήτων, το Εργαστήριο Ανατομίας και τη Βιβλιοθήκη του Τμήματος. Στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πλούσια εκθέματα της Θεσσαλικής Ιστορίας από την Παλαιολιθική Εποχή έως και τον 19ο αιώνα.

 

Μαρτυρία για τον τάφο του Ιπποκράτη στη Λάρισα

 

Ο Σωρανός ο Εφέσιος, στο έργο του Βίοι Ιατρών, σχετικά με τον τάφο του Ιπποκράτη αναφέρει: «τέθαπται δέ μεταξύ Γύρτωνος καί Λαρίσης καί δεικνυται άχρι δεϋρο τό μνήμα». Επίσης αναφέρει ότι για πολλά χρόνια στο μνήμα του Ιπποκράτη υπήρχε σμήνος μελισσών, των οποίων το μέλι είχε την ιδιότητα να θεραπεύει τις άφθες των παιδιών.

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ