Μαθητές, εκπαιδευτικοί και μέλη του συλλόγου "Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα" που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την μελέτη και ανάδειξη του Ιπποκρατικού έργου και τη σύνδεση του με την πόλη της Λάρισας δημιούργησαν μια μεγάλη αγκαλιά γύρω από το μνημείο του Ιπποκράτη.
Έδωσαν την υπόσχεση να συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά να μελετούν και να προβάλλουν το έργο του μεγάλου αυτού γιατρού της αρχαιότητας που έζησε και πέθανε στη Λάρισα.
Την αγκαλιά αυτή θέλουν να την αφιερώσουν στον δημιουργό του εμβληματικού έργου του Ιπποκράτη στη Λάρισα κ. Γεώργιο Καλακαλλά και στη μνήμη του εμπνευστή και πρωτεργάτη του μνημείου αρχίατρου Δημήτριου Παλιούρα.

Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές του 1ου και του 26ου Νηπιαγωγείου Λάρισας συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κ. Στυλιανή Ρούστα, Αρετή Φούντα και Ιωάννα Φάππα. Εκ μέρους του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» συμμετείχε ο Πρόεδρος κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας και η Γενική Γραμματέας κ. Άρτεμις Παπαδημητρίου.

 

Μαρτυρία για τον τάφο του Ιπποκράτη στη Λάρισα

 

Ο Σωρανός ο Εφέσιος, στο έργο του Βίοι Ιατρών, σχετικά με τον τάφο του Ιπποκράτη αναφέρει: «τέθαπται δέ μεταξύ Γύρτωνος καί Λαρίσης καί δεικνυται άχρι δεϋρο τό μνήμα». Επίσης αναφέρει ότι για πολλά χρόνια στο μνήμα του Ιπποκράτη υπήρχε σμήνος μελισσών, των οποίων το μέλι είχε την ιδιότητα να θεραπεύει τις άφθες των παιδιών.

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ