ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΦΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λάρισας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λάρισας και ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» διοργάνωσαν Μαθητικό Διαγωνισμό αφίσας με θέμα «Μαθαίνω και δημιουργώ για τον Ιπποκράτη στη Λάρισα». Ο διαγωνισμός είχε την έγκριση του ΙΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Σκοπός του διαγωνισμού ήταν μέσα από τα έργα των μαθητών να μελετηθεί και να αναδειχθεί το έργο του Ιπποκράτη (Ιατρική, βότανα, διατροφή κλπ) καθώς και η σχέση του με την πόλη της Λάρισας.
Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων.
Τα έργα των μαθητών είχαν σαν θέμα τη ζωή και το έργο του Ιπποκράτη, τη σχέση του με τη Λάρισα
και το μνημείο στο Αλκαζάρ. Το παραδοτέο έργο ήταν μια αφίσα διαστάσεων 50 Χ 70 εκατοστά.
              Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές με έργα του από 16 σχολεία του νομού.
Τα μέλη της Επιτροπής Κρίσης δυσκολεύτηκαν πολύ να επιλέξουν γιατί όλες οι εργασίες των παιδιών είχαν πολύ μεράκι και πολλή αγάπη.
Τα βραβεία :
Το βραβείο Νηπιαγωγείου στην αφίσα του 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας ( υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Παναγιώτα Παναγιώτου και Ελευθερία Καρανίκα)
Το βραβείο Δημοτικού στην αφίσα του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Αθανασία Γκιτέρσου και Θωμάς Μανώλης)
Το βραβείο Γυμνασίου στην αφίσα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας (υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Ιφιγένεια Σδούκου)
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας απένειμε μετάλλια και επαίνους στα σχολεία που βραβεύτηκαν ενώ ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» αντίγραφο έργου του γλύπτη Γεώργιου Καλακαλλά με θέμα το άγαλμα του Ιπποκράτη στη Λάρισα.

diag afisa 2017 june

 

Μαρτυρία για τον τάφο του Ιπποκράτη στη Λάρισα

 

Ο Σωρανός ο Εφέσιος, στο έργο του Βίοι Ιατρών, σχετικά με τον τάφο του Ιπποκράτη αναφέρει: «τέθαπται δέ μεταξύ Γύρτωνος καί Λαρίσης καί δεικνυται άχρι δεϋρο τό μνήμα». Επίσης αναφέρει ότι για πολλά χρόνια στο μνήμα του Ιπποκράτη υπήρχε σμήνος μελισσών, των οποίων το μέλι είχε την ιδιότητα να θεραπεύει τις άφθες των παιδιών.

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ