Τι συνδέει άραγε τον Ιπποκράτη με το μέλι; Τι είχε ανακαλύψει ο μεγάλος γιατρός της αρχαιότητας; Τα ερωτήματα αυτά ανέλαβαν να διερευνήσουν από κοινού ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ν. Λάρισας που είχαν πρόσφατα συνεργασία με σκοπό να αναδείξουν την αξία της
ιπποκρατικής διατροφής. Όπως είναι γνωστό ο Ιπποκράτης έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη Λάρισα όπου και πέθανε. Σημαντική είναι η μαρτυρία ενός γιατρού από την Έφεσο, του Σωρανού, ο οποίος επισκέφτηκε τη Λάρισα τον 2ο μ.Χ. αιώνα και αναφέρει στο έργο του Βίοι Ιατρών, σχετικά με τον τάφο του Ιπποκράτη: «τέθαπταιδέ μεταξύ Γύρτωνος καί Λαρίσης και δεικνυται άχρι δεϋροτό μνήμα». Επίσης αναφέρει ότι για πολλά χρόνια στο μνήμα του Ιπποκράτη υπήρχε σμήνος μελισσών, των οποίων το μέλι είχε την ιδιότητα να θεραπεύει τις άφθες των παιδιών.

Στο ιπποκρατικό έργο περιλαμβάνονται βιβλία που αναφέρονται στη δίαιτα και τη διατροφή γενικότερα αλλά και στη διατροφική και τη θεραπευτική αξία του μελιού ειδικότερα.
Ο σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» έχει μεταξύ των άλλων σαν σκοπό τη μελέτη, την έρευνα, την προβολή και τη διάδοση του έργου του Ιπποκράτη με ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση του με τη Λάρισα. Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος του Νομού Λάρισας εκτός από τις υπόλοιπες δράσεις του ερευνά τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού όπως αυτές εμφανίζονται μέσα από ιστορικές αναφορές.
Οι δύο σύλλογοι αποφάσισαν να συστήσουν ομάδα εργασίας στην οποία θα μετέχουν μέλη τους. Σκοπός της ομάδας αυτής θα είναι να καταγράψει αρχικά αναφορές του μελιού στο Ιπποκρατικό έργο και να τις συνδέσει με την ταυτότητα του προϊόντος που παράγεται στην περιοχή μας. Επίσης θα οργανώσει σειρά ενημερωτικών και βιωματικών δράσεων για τα σχολεία μέσα από τις οποίες οι μαθητές θα γνωρίζουν την ιστορία και τα προϊόντα
του τόπου τους.