ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - ΑΘΗΝΑ

-Ιωάννης Στεφανίδης, Πρόεδρος τμήματος Ιατρικής Παν/μίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας.
ΘΕΜΑ: "Ιπποκράτης ο Μέγας - Η γένεση της Ιατρικής 'τέχνης'"
-Γεράσιμος Ρηγάτος, πρ. Δ/ντής Νοσοκομείου "Ο Άγιος Σάββας", Ιατρός, επίκουρος Καθηγητής Ογκολογίος ΕΚΠΑ-Επίτιμος διδάκτωρ Παιδαγωγικού Τμήματος ΕΚΠΑ, Λογοτέχνης. ΘΕΜΑ: "Η ανάμνηση του Ιπποκράτη στη Λαϊκή Παράδοση"
-Ελένη Σκαλτσά, Καθηγήτρια , τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ. ΘΕΜΑ: "Η συμβολή του Ιπποκράτη στην διαδρομή των φαρμάκων"
-Ρίζος Χαλιαμπάλιας, Πρόεδρος Συλλόγου "Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα", ΘΕΜΑ: "Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα:Μία αφήγηση"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 6.30 μμ- Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Από τις μάγισσες της Θεσσαλίας στην εποχή του Ιπποκράτη

Ασημίνα Τσιάκα, Αρχαιολόγος, Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας – Ρίζος Χαλιαμπάλιας πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα»

Από το Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, στο Μνημείο του Ιπποκράτη. Μια ιστορική διαδρομή 2.400 χρόνων.

Νικόλαος Παπαθεοδώρου, Ιατρός

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας παρουσίασε στο 2ο Πανθεσσαλικό Συνέδριο Φαρμακοποιών τις δράσεις του συλλόγου, στοιχεία από το έργο του Ιπποκράτη καθώς και προτάσεις για την καθιέρωση πολιτιστικών- εκπαιδευτικών διαδρομών .

Στην εκδήλωση του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Β' Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Παιδής και ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιάννης Στεφανίδης. Παραβρέθηκαν, εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων ο κ. Απόστολος Σουρλαντζής, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Καρέτσος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λάρισας κ. Γιάννης Καψάλης.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας.