Τα πέντε σχολεία της Λάρισας που υλοποίησαν κοινό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με σκοπό να αναδείξουν τη Λάρισα ως «Ιπποκρατική Πόλη» ανέλαβαν τη λειτουργία ενημερωτικού περίπτερου στην Κεντρική Πλατεία (Info-kiosk) της Λάρισας, στο Παραδοσιακό Χωριό του Δήμου Λαρισαίων.

Το περίπτερο λειτούργησε το Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Μαρτίου 2015, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με εθελοντική δουλειά από μαθητές, δασκάλους και καθηγητές.

Σκοπός του περιπτέρου ήταν να ενημερώσει τους πολίτες της Λάρισας –και ιδιαίτερα τις νεώτερες γενιές- για τον … ίδιο τον Ιπποκράτη, τον μεγάλο αυτό γιατρό της Αρχαιότητας, για τη ζωή, το έργο του και το θάνατό του στη Λάρισα όπου και ετάφη.

Επιπλέον, να ευαισθητοποιήσει και άλλους φορείς της πόλης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ανάδειξης του Ιπποκράτη ως στοιχείου της λαρισαϊκής ταυτότητας που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολιτιστικά, επιστημονικά, αλλά και τουριστικά για την περιοχή.

 Στο περίπτερο οι επισκέπτες μπορούσαν να γνωρίσουν μέσα από φωτογραφίες το Μουσείο Ιπποκράτη που βρίσκεται στο κενοτάφιο.