Τα παιδιά του 1ου και 26ου νηπιαγωγείου Λάρισας επισκέφτηκαν το μνημείο του Ιπποκράτη και τον μουσειακό χώρο που βρίσκεται κάτω από τον ανδριάντα του Ιπποκράτη. Τα δυο νηπιαγωγεία βρίσκονται στη συνοικία του Ιπποκράτη και σε μικρή απόσταση από το μνημείο. Οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα εκθέματα του μουσείου στα παιδιά. Για πρώτη φορά τη φετινή σχολική χρονιά μετά από αίτημα του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» ο Δήμος Λαρισαίων τοποθέτησε θρανία και καρέκλες. Έτσι τα παιδιά μπόρεσαν να καθίσουν και να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς για ότι γνώρισαν στη μικρή περιήγησή τους στο κόσμο του πατέρα της Ιατρικής που έδωσε και το όνομά του στην συνοικία τους.

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Χαλιαμπάλιας και φοιτητές του τμήματος από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι φοιτητές Κωνσταντίνος Ανάργυρος και Θοδωρής Μυλωνάς οι οποίοι είναι μέλη του Συλλόγου πρόκειται να μελετήσουν τα εκθέματα του μουσείου που αφορούν την Ιατρική Επιστήμη έτσι ώστε να συνεισφέρουν στην μελέτη, την έρευνα και την προβολή του έργου του Ιπποκράτη.

Οι νηπιαγωγοί που συνόδευαν τα παιδιά είναι η Στυλιανή Ρούστα και η Ιωάννα Φάππα από το 1ο και Αρετή Φούντα από το 26ο Νηπιαγωγείο.

 

 

Μαρτυρία για τον τάφο του Ιπποκράτη στη Λάρισα

 

Ο Σωρανός ο Εφέσιος, στο έργο του Βίοι Ιατρών, σχετικά με τον τάφο του Ιπποκράτη αναφέρει: «τέθαπται δέ μεταξύ Γύρτωνος καί Λαρίσης καί δεικνυται άχρι δεϋρο τό μνήμα». Επίσης αναφέρει ότι για πολλά χρόνια στο μνήμα του Ιπποκράτη υπήρχε σμήνος μελισσών, των οποίων το μέλι είχε την ιδιότητα να θεραπεύει τις άφθες των παιδιών.

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ