Φίλοι και μέλη του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» συμμετείχαν σε μια βιωματική δράση που αφορούσε αναγνώριση φυτών και βοτάνων που φύονται στο Μαυροβούνι και αναφέρονται στο Ιπποκρατικό έργο.
Ο Σταμάτης Οικονόμου, βιολόγος και μέλος του συλλόγου έκανε μια παρουσίαση - στον ξενώνα Ηώς (Σκήτη) - των φυτών που υπάρχουν αυτή την εποχή στη διαδρομή από το χωριό μέχρι τον Προφήτη Ηλία.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ακολούθησαν πορεία η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν κατά μήκος μονοπατιού. Σε διάφορα σημεία της διαδρομής υπήρχαν στάσεις στις οποίες ο κ. Οικονόμου παρουσίαζε τα φυτά, τις αναφορές του Ιπποκράτη, τη σημερινή χρήση τους, την παρουσία τους στη λαϊκή παράδοση αλλά και τους σχετικούς μύθους που υπήρχαν στην Αρχαία Ελλάδα.
Μικροί φίλοι του Ιπποκράτη συγκέντρωσαν φυτά και δημιούργησαν φυτολόγιο μετά την επιστροφή στον ξενώνα. Εκεί οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευθούν αφεψήματα βοτάνων.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

«Το μνημείο του Ιπποκράτη είναι το Ταζ Μαχάλ της Ιατρικής και πρέπει να το γνωρίσουν και να το επισκέπτονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο».

Με αυτά τα λόγια ο Ινδός Sugata Mitra, καθηγητής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του New Castle περιέγραψε τον θαυμασμό του στο βιβλίο επισκεπτών του μνημείου του Ιπποκράτη. Ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας υποδέχτηκε τον καθηγητή και παρουσίασε τα εκθέματα που υπάρχουν στο κενοτάφιο του πατέρα της ιατρικής. Ο Sugata Mitra έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο του Ιπποκράτη και για τη σχέση του με την πόλη της Λάρισας. Ο καθηγητής συνοδευόταν από τη σύζυγό του και τη Λαρισαία φιλόλογο και συνεργάτη του στο πρόγραμμα «Philosophy for Children – Φιλοσοφία για τα παιδιά» κ. Βασιλική Μάνδαλου.

ΜΑΙΟΣ 2017

φβ1 26 5 2017

diax 2017 May

ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - ΑΘΗΝΑ

-Ιωάννης Στεφανίδης, Πρόεδρος τμήματος Ιατρικής Παν/μίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας.
ΘΕΜΑ: "Ιπποκράτης ο Μέγας - Η γένεση της Ιατρικής 'τέχνης'"
-Γεράσιμος Ρηγάτος, πρ. Δ/ντής Νοσοκομείου "Ο Άγιος Σάββας", Ιατρός, επίκουρος Καθηγητής Ογκολογίος ΕΚΠΑ-Επίτιμος διδάκτωρ Παιδαγωγικού Τμήματος ΕΚΠΑ, Λογοτέχνης. ΘΕΜΑ: "Η ανάμνηση του Ιπποκράτη στη Λαϊκή Παράδοση"
-Ελένη Σκαλτσά, Καθηγήτρια , τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ. ΘΕΜΑ: "Η συμβολή του Ιπποκράτη στην διαδρομή των φαρμάκων"
-Ρίζος Χαλιαμπάλιας, Πρόεδρος Συλλόγου "Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα", ΘΕΜΑ: "Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα:Μία αφήγηση"