Στο πλαίσιο του προγράμματος e Twinning που υλοποιείται στο  Νηπιαγωγείο μας με θέμα «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα»οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 56ου Νηπιαγωγείου Λάρισας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 19-11-2015  επίσκεψη στο Μουσείο - Μνημείο του Ιπποκράτη και στο Βοτανικό Κήπο στο Αλκαζάρ. Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το άγαλμα του Ιπποκράτη που φιλοτέχνησε ο σπουδαίος γλύπτης κ. Γ. Καλακαλλάς καθώς και όλα τα εκθέματα του μουσείου. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Βοτανικό Κήπο όπου με τη βοήθεια του κ. Χριστοδούλου γνώρισαν διάφορα είδη φυτών και ιδιαίτερα τα βότανα τα οποία ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε για την θεραπεία των ασθενών του. Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο και στον Βοτανικό Κήπο όπως και οι επόμενες που θα γίνουν στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Διαχρονικό Μουσείο υποστηρίζονται από τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα». Πριν αποχωρήσουν οι μικροί μαθητές τοποθέτησαν πινακίδες - τις οποίες είχαν ετοιμάσει στο σχολείο τους - στο χώρο του Βοτανικού Κήπου με τις οποίες παροτρύνουν τους επισκέπτες να προσέχουν, να αγαπάνε τα φυτά και να μην τα καταστρέφουν.
Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Τσιάνα Βίκυ, Τζήκα Ιωάννα, Λιούτα Παναγιώτα, Κοντογιάννη Βασιλική, Νικολαϊδου Σiμέλα και η Σχολική Σύμβουλος της 11ης Περιφέρειας κ. Άρτεμις Παπαδημητρίου.

 

Μαρτυρία για τον τάφο του Ιπποκράτη στη Λάρισα

 

Ο Σωρανός ο Εφέσιος, στο έργο του Βίοι Ιατρών, σχετικά με τον τάφο του Ιπποκράτη αναφέρει: «τέθαπται δέ μεταξύ Γύρτωνος καί Λαρίσης καί δεικνυται άχρι δεϋρο τό μνήμα». Επίσης αναφέρει ότι για πολλά χρόνια στο μνήμα του Ιπποκράτη υπήρχε σμήνος μελισσών, των οποίων το μέλι είχε την ιδιότητα να θεραπεύει τις άφθες των παιδιών.

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ