Μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το μνημείο του Ιπποκράτη. Τους μαθητές υποδέχθηκαν φοιτητές της Ιατρικής – μέλη του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και ο πρόεδρος του Συλλόγου. Μέσα από τα εκθέματα του μουσείου έγινε μια σύντομη αναδρομή στην Ιστορία της Ιατρικής, από τον Ασκληπιό, την Υγεία και τον Ιπποκράτη μέχρι τον Φλέμινγκ και τον Παπανικολάου. Οι φοιτητές (Κωνσταντίνος Ανάργυρος, Θοδωρής Μυλωνάς και Γιώργος Γεωργόπουλος) παρουσίασαν με κατανοητό τρόπο εκθέματα του μουσείου που αφορούν την Ιατρική. Οι μαθητές υλοποίησαν μια δραστηριότητα από το εκπαιδευτικό υλικό του Συλλόγου.
Τα μικρότερα παιδιά μετά από προετοιμασία από την δασκάλα τους κ. Ελένη Σπυράκη, απήγγειλαν κείμενα από τους Αφορισμούς του Ιπποκράτη. Στην περιοχή που ο μεγάλος γιατρός της αρχαιότητας έζησε και πέθανε ακούστηκαν ξανά τα σοφά λόγια του.
Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Τσιτσιλή Όλγα, Μπότη Ευαγγελία, Γκιτέρσου Αθανασία, Οικονόμου Αλέξιος, Τσουμάνη Μαρία και Σπυράκη Ελένη.

 

 

Μαρτυρία για τον τάφο του Ιπποκράτη στη Λάρισα

 

Ο Σωρανός ο Εφέσιος, στο έργο του Βίοι Ιατρών, σχετικά με τον τάφο του Ιπποκράτη αναφέρει: «τέθαπται δέ μεταξύ Γύρτωνος καί Λαρίσης καί δεικνυται άχρι δεϋρο τό μνήμα». Επίσης αναφέρει ότι για πολλά χρόνια στο μνήμα του Ιπποκράτη υπήρχε σμήνος μελισσών, των οποίων το μέλι είχε την ιδιότητα να θεραπεύει τις άφθες των παιδιών.

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ