Ένας από τους βασικούς σκοπούς του συλλόγου μας (Σύλλογος "Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα")είναι η μελέτη, έρευνα και ανάδειξη του Ιπποκρατικού έργου. Ο Ιπποκράτης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις θεραπευτικές δυνάμεις της φύσης και περιέγραψε τις φαρμακευτικές ιδιότητες των φυτών που χρησιμοποίησε. Το σχολικό έτος 2015-16 οι περισσότεροι μαθητές που μετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» ανέπτυξαν δράσεις σχετικές με τα βότανα. Αρκετοί μικροί βοτανικοί κήποι αναπτύχθηκαν στα σχολεία και πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στη Βοτανική Συλλογή του Δήμου Λαρισαίων στο πάρκο του Αλκαζάρ.


Στο πρόγραμμα μετέχουν και οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου οι οποίοι με τον δάσκαλό τους κ. Γιάννη Γούλα επισκέφθηκαν το Αγρόκτημα Ευκαρπία και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του αγροκτήματος και του συλλόγου Φίλων Πηνειού και Παραποτάμιου Πολιτισμού.

 

Μαρτυρία για τον τάφο του Ιπποκράτη στη Λάρισα

 

Ο Σωρανός ο Εφέσιος, στο έργο του Βίοι Ιατρών, σχετικά με τον τάφο του Ιπποκράτη αναφέρει: «τέθαπται δέ μεταξύ Γύρτωνος καί Λαρίσης καί δεικνυται άχρι δεϋρο τό μνήμα». Επίσης αναφέρει ότι για πολλά χρόνια στο μνήμα του Ιπποκράτη υπήρχε σμήνος μελισσών, των οποίων το μέλι είχε την ιδιότητα να θεραπεύει τις άφθες των παιδιών.

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ