Τα δύο Νηπιαγωγεία συμμετέχουν στο πρόγραμμα etwinning «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα». Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που οργανώνει ο Σύλλογος "Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα" οι μαθητές επισκέφθηκαν το μνημείο και το μουσείο του Ιπποκράτη. Στο χώρο του μουσείου οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις προτομές που φιλοτέχνησε ο σπουδαίος γλύπτης κ. Γ. Καλακαλλάς καθώς και άλλα εκθέματα του μουσείου πρωτεργάτης του οποίου ήταν ο αείμνηστος αρχίατρος Δημήτριος Παλιούρας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το πάρκο του Αλκαζάρ. Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Παναγιώτα Παναγιώτου, Μαγδαληνή Σατίδου, Παναγιώτα Λεπενιώτη, Ελένη Τζιγκούρα, Σταυρούλα Παπαλεξίου, Ελευθερία Καρανίκα και η Σχολική Σύμβουλος της 11ης Περιφέρειας κ. Άρτεμις Παπαδημητρίου.

 

Μαρτυρία για τον τάφο του Ιπποκράτη στη Λάρισα

 

Ο Σωρανός ο Εφέσιος, στο έργο του Βίοι Ιατρών, σχετικά με τον τάφο του Ιπποκράτη αναφέρει: «τέθαπται δέ μεταξύ Γύρτωνος καί Λαρίσης καί δεικνυται άχρι δεϋρο τό μνήμα». Επίσης αναφέρει ότι για πολλά χρόνια στο μνήμα του Ιπποκράτη υπήρχε σμήνος μελισσών, των οποίων το μέλι είχε την ιδιότητα να θεραπεύει τις άφθες των παιδιών.

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ