Επισκέφθηκαν το μνημείο και το μουσείο του Ιπποκράτη οι μαθητές του Δ2 τμήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κ. Χρήστος Αλεξίου και κ. Ξανθή Μπαμπάνη. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στα εκθέματα του μουσείου και συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς και τον πρόεδρο του συλλόγου "Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα" για το έργο του Ιπποκράτη , τη διαμονή και το τέλος της ζωής του. Περισσότεροι από 700 μαθητές από 15 σχολεία της Λάρισας επισκέφθηκαν το σχολικό έτος 2015-16, το μνημείο του Ιπποκράτη.

Οι επισκέψεις ήταν τμήμα ενός προγράμματος που οργανώθηκε από το σύλλογο "Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα" και περιελάμβανε επισκέψεις στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Βοτανική Συλλογή του Δήμου Λαρισαίων και στο Διαχρονικό Μουσείου Λάρισας.

 

Μαρτυρία για τον τάφο του Ιπποκράτη στη Λάρισα

 

Ο Σωρανός ο Εφέσιος, στο έργο του Βίοι Ιατρών, σχετικά με τον τάφο του Ιπποκράτη αναφέρει: «τέθαπται δέ μεταξύ Γύρτωνος καί Λαρίσης καί δεικνυται άχρι δεϋρο τό μνήμα». Επίσης αναφέρει ότι για πολλά χρόνια στο μνήμα του Ιπποκράτη υπήρχε σμήνος μελισσών, των οποίων το μέλι είχε την ιδιότητα να θεραπεύει τις άφθες των παιδιών.

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ