Φίλοι και μέλη του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» συμμετείχαν σε μια βιωματική δράση που αφορούσε αναγνώριση φυτών και βοτάνων που φύονται στο Μαυροβούνι και αναφέρονται στο Ιπποκρατικό έργο.
Ο Σταμάτης Οικονόμου, βιολόγος και μέλος του συλλόγου έκανε μια παρουσίαση - στον ξενώνα Ηώς (Σκήτη) - των φυτών που υπάρχουν αυτή την εποχή στη διαδρομή από το χωριό μέχρι τον Προφήτη Ηλία.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ακολούθησαν πορεία η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν κατά μήκος μονοπατιού. Σε διάφορα σημεία της διαδρομής υπήρχαν στάσεις στις οποίες ο κ. Οικονόμου παρουσίαζε τα φυτά, τις αναφορές του Ιπποκράτη, τη σημερινή χρήση τους, την παρουσία τους στη λαϊκή παράδοση αλλά και τους σχετικούς μύθους που υπήρχαν στην Αρχαία Ελλάδα.
Μικροί φίλοι του Ιπποκράτη συγκέντρωσαν φυτά και δημιούργησαν φυτολόγιο μετά την επιστροφή στον ξενώνα. Εκεί οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευθούν αφεψήματα βοτάνων.


Μετά τις δράσεις που έλαβαν χώρα το 2017 (οι Διαχρονικοί Διάλογοι στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, οι Πολιτιστικές Διαδρομές στην πόλη, ο διαγωνισμός αφίσας για τον Ιπποκράτη και η Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα) με τους Δρόμους του Ιπποκράτη στο Μαυροβούνι, ο σύλλογος συνεχίζει - για άλλη μια χρονιά -να αναδεικνύει το έργο του Ιπποκράτη στην περιοχή που έζησε, άσκησε το επάγγελμα του γιατρού και ετάφη μετά το θάνατό του.

skiti 2017 oct1